Upgrade

De Apple op je bureau was aan aantal jaar geleden het nieuwste van het nieuwste en de snelste op de markt. Tegenwoordig zie je echter steeds vaker die vervelende kleurige strandbal in beeld en moet je wachten tot je verder kunt. Twijfelen over aanschaf van een nieuwe Mac? Deze heb je voor je gevoel toch nog niet zo lang? Het is nu tijd voor een upgrade van je Mac, zodat je écht weer tijden tegenaan kunt!

Er zijn twee zaken waarmee de snelheid van je oude vertrouwde Apple kunt verbeteren. Werkgeheugen uitbreiden is een goed begin. Maar met alleen extra werkgeheugen ben je er niet. Hierom raden we aan om ook de harde schijf te vervangen voor een snelle SSD om echt het maximale uit je Mac te kunnen halen.

Kun je je Mac niet lang missen door je werk, of heb je geen zin of tijd om hem weg te brengen? Macxpert kan deze upgrade natuurlijk voor je uitvoeren bij ons op kantoor, maar ook gewoon bij je thuis of op de zaak als je dat zou willen, op een moment dat het jou het beste uitkomt. We zijn hiervoor elke dag onderweg in heel Nederland!

We bouwen je nieuwe SSD in, zetten je complete systeem waar je gewend was mee te werken één-op-één over, waarna je direct verder kunt werken op je oude vertrouwde Mac, maar dan écht zoveel sneller!

Voor meer info neem contact met ons op via de chat, nummer 085 303 26 29 of stuur ons een mail op info@macxpert.nl. We horen graag van je!

Een SSD in je Mac

De Solid State Drive (SSD) wordt steeds meer gebruikt in laptops en computers. Maar wat is een SSD en wat zijn de verschillen met de oude vertrouwde harde schijf (HDD)? Een Solid State Drive is een digitaal opslagmedium dat gebruikmaakt van geheugen zoals flash of RAM-geheugen. Een groot verschil met de traditionele harde schijven is dat een SSD geen bewegende delen bevat. Daardoor zijn SSD schijven veel sneller, stiller en is de kans op fouten bijna verwaarloosbaar.

Sneller – Een SSD is gemiddeld tien keer sneller dan een gewone harde schijf. Hierdoor kan deze je favoriete programma’s veel sneller opstarten en vooral met opstarten van je Mac maakt dit een groot verschil.

Schokbestendig – Omdat een SSD geen mechanische onderdelen bevat, is deze veel beter bestand tegen schokken, wat de betrouwbaarheid vergroot.

Energiezuinig – Een SSD is veel energiezuiniger dan een gewone harde schijf. Bij MacBook’s betekent dit een langere accuduur dan je gewend bent.

Stiller – Door het ontbreken van mechanische onderdelen is een SSD veel stiller dan een gewone harde schijf. Je zult verbaasd zijn hoe geruisloos je Mac wordt.

Combineer je de nieuwe SSD met extra werkgeheugen in je Mac, dan krijg je een Mac terug die krachtiger is dan deze ooit is geweest.

Uitbreiding geheugen

Het werkgeheugen, ook wel RAM of intern geheugen genoemd, bevindt zich op het moederbord van je Mac. Het wordt gebruikt om tijdelijk data op te slaan. In combinatie met de processor zorgt het ervoor dat je snel programma’s en bestanden kunt openen en bewerken. Wanneer je intern geheugen te klein is kan deze vol raken tijdens het gebruik. Hierdoor word je Mac langzaam. Het uitbreiden van het intern geheugen kan je oudere Mac dan sneller maken.

De meeste Mac’s van een paar jaar oud hadden toen je deze kocht standaard 2 of 4 GB intern geheugen. Dit kunnen we vandaag de dag moeiteloos uitbreiden naar 8, 16 of zelfs 32GB.

MacBook Air’s en MacBook Pro Retina’s van de eerste generatie(s) werden vaak uitgerust met een opslagcapaciteit van 64 of 128GB. Na een tijdje zul je merken dat deze continu vol zit en je je bestanden amper meer weg kunt schrijven. Doordat je Mac bijna geen opslagcapaciteit meer over heeft, mist deze noodzakelijke ruimte om zijn tijdelijke bestanden op weg te kunnen schrijven, waardoor je Mac steeds trager en trager wordt. Voor deze machines kan het vergroten van de standaard flashdrive voor een van 240, 480 of zelfs 960GB de oplossing zijn. Je Mac kan weer ademhalen en loopt soepel als nooit tevoren.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en prijzen!